+90 545 361 62 62 info@enuygunsaglik.com

Whatsapp Canlı Destek

Sigorta Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sağlık sigortası için merak ettikleriniz...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK tarafından özel hastanelerde kısmen karşılanan tedavi masraflarının sana kalan kısmını teminat kapsamına alan sağlık sigortasıdır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası ile özel sağlık sigortası arasındaki farklar nelerdir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası sahibi olabilmenin ön koşulu SGK hak sahibi olmaktır. Özel sağlık sigortalarında ise SGK?lı olup olmadığın fark etmeksizin, sigorta sahibi olabilirsin. Özel sağlık sigortalarında katılım payı uygulaması vardır ve katılım payı, poliçeye göre değişiklik göstermektedir. Örneğin %25 katılım payı olan bir özel sağlık sigortan varsa, tedavi masraflarının %25?ini sen ödersin. Tamamlayıcı sağlık sigortalarında ise SGK anlaşmalı özel hastanelerde, hastane masraflarının tümü sigorta şirketin ve SGK tarafından karşılanır.* Özel sağlık sigortalarında ayakta tedavi limitleri genellikle TL bazında belirlenmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortalarında ise tedavi limitleri genellikle adet olarak belirlenir. Örneğin, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında 8-10 adet ayakta tedavi limitin varsa, tedavi tutarının 500 TL ya da 5.000 TL olması herhangi bir limit aşımı yaratmamaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortalarında tedavi göreceğin kuruluş hastane, fizik tedavi merkezi ya da poliklinik olabilir. Önemli olan, tercih ettiğin sağlık kuruluşunun ve doktorun SGK ile anlaşmalı olması ve tedavinin SGK kriterlerine uygun olarak yapılmasıdır. Özel sağlık sigortalarında bu bir zorunluluk değildir.

TSS Prim tutarı ne kadardır?

Primlerin; yaşına, cinsiyetine, belirlediğin teminatlara ve yaşadığın şehre göre değişiklik gösterebilir.

Hangi sağlık harcamalarım poliçe kapsamında değerlendirilir?

Sağlık Sigortası poliçeniz, poliçe başlangıç tarihinden sonra oluşan hastalık ve kaza sonucu olan tedavi giderlerinizi poliçe özel ve genel şartları ve satın aldığınız sağlık sigortası teminatları dahilinde karşılar.

Sağlık sigortalarında hangi teminatlar bulunmaktadır?

Sağlık sigortalarında başlıca yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminatları olarak ayırabileceğimiz iki temel teminat bulunmaktadır. Ayakta tedavi teminatı yatarak tedavi teminatlarıyla birlikte alınabiliyorken, Yatarak tedavi teminatı tek başına da alınabilir. Teminatların ayrıntıları için lütfen sağlık sigortası ürünlerimize bakınız.

Aile indirimi nedir?

Sağlık poliçenize eşinizi ve/veya çocuklarınızı da dahil ederek aile indirimine hak kazanırsınız. Sağlık sigortası primleri ve ürünlerimiz hakkında bilgi almak için lütfen iletişime geçiniz.

Bekleme Süresi Nedir?

Sağlık Sigortası poliçelerinde sektör genelinde kimi hastalıklara ait yatışlara bekleme süresi uygulanmaktadır. 12 aylık bekleme süresinin sonunda poliçenizi yenilemeniz halinde ilgili hastalıklara ilişkin yatışlar poliçe şartları ve teminat limitleriniz dahilinde karşılanmaktadır.

Bebekler hangi tarih itibari ile poliçe kapsamına alınabilecektir?

Doğum tarihinden itibaren 90 günü tamamlamış bebekler sigortalanabilir.

Bekleme süresi olan rahatsızlıklar nelerdir? Bekleme süresi olan raharsızlıklar nelerdir?

Poliçenin ilk yılında ortaya çıkmış polip, lipom, kist, nodül ve benzeri oluşumlar ile her türlü kitle,(lipom, nevüs (ben), siğil alımı vb..) Poliçenin ilk yılında ortaya çıkan her türlü kanser ve kalp hastalıkları Bademcik, geniz eti, kulağa tüp takılması, sinüzit, kulak zarı cerrahisi, Her türlü fıtık (kasık fıtığı, mide fıtığı vb.), hemoroid, pilonidal sinüs (kıl dönmesi), fistül, fissür ve perianal abse ameliyatları, Kronik böbrek rahatsızlıkları ve diyaliz, prostat hastalıkları, Organ yetmezlikleri, Romatizmal hastalıklar (Romatoid Artrit, Ankilozan Spondilit vb.), Safra kesesi hastalıkları, safra yolu ve üriner sistemin taşlı hastalıkları, Varis (özefagus varisleri dahil), hidrosel, spermatosel, Myom, yumurtalık, meme ve rahim hastalıkları, endometriozis, sistosel, rektosel ve prolapsus uteri ( rahim sarkması), Her türlü disk hernisi (bel fıtığı, boyun fıtığı vb.), diz cerrahisi (menisküs, kondromalazi, bağ rüptürleri vb.), omuz cerrahisi (habitüel omuz çıkığı, rotator cuff yırtığı, impingement sendromu vb.), omurga cerrahisi ve artroskopik cerrahi işlemleri, Katarakt, glokom ve tiroit, retina hastalıkları Uyku apnesi nedeni ile yapılacak her türlü cerrahi girişim; uvula elongasyonu, sarkık damak ve benzeri rahatsızlıklar, Multiple Skleroz (MS) ve Lupus (SLE), Kist Hidatik, Tuzak nöropatiler, halluks valgus, tetik parmak, İnvaziv teşhis yöntemleri ( ERCP, Diagnostik Laporoskopi, Diagnostik artroskopi vb.), Yukarıda sayılan rahatsızlıkların komplikasyonlarına ilişkin yatarak tedavi giderleri

Anlaşmasız kuruma gidilmesi durumunda sonradan ödeme yapılmakta mıdır?

İlgili ürün sadece anlaşmalı kurumlarında geçerli olup, bu anlaşma kapsamında olmayan tüm kurumlarda kapsam dışıdır.

İkamet edilen il dışındaki hastanelerde de kullanılabilir mi?

Poliçe, anlaşmalı kurumları olan tüm illerdeki kurumlarda geçerlidir. İlgili anlaşmalı kurum listesi şirketimiz internet adresinde güncel olarak yayınlanacaktır.

Önceden mevcut hastalık / poliçe öncesi hastalık nedir?

Belirtisinin/bulgusunun veya teşhisinin/tedavisinin başlangıcı, sigorta başlangıç tarihi öncesine dayanan rahatsızlıklar ile gelişim süreci açısından sigorta başlangıç tarihinden öncesine dayalı rahatsızlıklar ve bunlara bağlı olarak gelişen komplikasyonlardır.